Zakład Doskonalenia Zawodowego w Lublinie
tel. 81 532 70 21,
tel./faks 81 532 65 19
Znajdujesz się tutaj: ZDZ w Lublinie / Szkolenia / / GASTRONOMICZNE, HACCP / Manager Restauracji

Manager Restauracji

Cel szkolenia:
zdobycie umiejętności i wiedzy w zakresie zarządzania firmą gastronomiczną w najbardziej efektywny sposób. Kurs jest skierowany do osób, które planują podjąć pracę na stanowisku manager gastronomii oraz dla tych, którzy zamierzają otworzyć własną działalność o profilu gastronomicznym.

Wymagania:
ukończone 18 lat, wykształcenie co najmniej zawodowe

Program kursu:
Zarządzanie restauracją

  • funkcjonalność zakładu gastronomicznego.
  • wyposażenie restauracji.
  • sanepid i jego wymagania.
  • koncesja i sprzedaż alkoholu - rodzaje, opłaty.
  • zawieranie umów z dostawcami.
  • organizowanie przyjęć bankietowych.
  • elementy promocji i reklamy.

Odpowiedzialność managera

  • rozliczanie restauracji, remanenty, inwentaryzacje.
  • komputerowe systemy sprzedażowe - przykłady, różnice - prezentacja.
  • formy płatności - stosowane rozwiązania.
  • odpowiedzialność finansowa.
  • odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.

Uzyskane uprawnienia:
Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym i wydaniem stosownego zaświadczenia o ukończeniu kursu zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186) wraz z suplementem

Czas trwania:
Kurs podstawowy 8h
Kurs rozszerzony 16h

Masz pytania? Napisz do nas

token
Powrót

szukaj szkolenia

© ZDZ w Lublinie - 2015. Projekt i wykonanie - Freeline.
Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij