Kategorie

KURSY GASTRONOMICZNE

KURS CUKIERNICZY: MONOPORCJE_ TARTY I PTYSIE

Celem kursu jest podniesienie kwalifikacji osób, które są zawodowcami (wykonują zawód cukiernika) lub pasjonatami nowoczesnej sztuki cukiernictwa.

 

NA SZKOLENIU WYKONASZ:

  • Ptyś - craquelin/mus chałwowy/żurawina/glazura 
  • Profiterolki- krem waniliowy
  • Ptyś odwrócony- craquelin/namelaka/kwaśna śmietana/truskawki
  • Ptyś- craquelin/ wanilia/prażona pistacja/malina/
  • Tarta -gruszka/migdałowy frangipane/wanilia/orzech 
  • Tarta- orange curd/beza włoska
  • Tarta- tonka/karmel/jeżyna/karmelizowany orzech
  • Tarta-krem waniliowy/chrupka z malin/ owoce 

 

Kurs poprowadzą: Szymon Chodoła (właściciel cukierni Pastorella) i  Magdalena Zalewska gotowi podzielić się z kursantami swoimi zdolnościami oraz bogatym doświadczeniem

  • Kurs zakończony jest egzaminem wewnętrznym oraz wydaniem zaświadczenia.
    Zaświadczenie wydawane jest na podstawie § 23 ust.4 Rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 6 października 2023 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2023 r. poz. 2175).
  • Uczestnicy otrzymają receptury wypieków, których będą uczyć się na kursie
  • Posiadamy własny parking dostępny dla uczestników na czas trwania kursu
  • Dla uczestników przewidziany jest  obiad oraz przerwy kawowe

Czas trwania: 16 godz. dydaktycznych
Koszt: 1600 zł 

!!!UWAGA!!!
Za każdą dopisaną osobę, która weźmie udział w kursie zniżka – 50 zł